Telefon

+36205188199

E-mail

avivatornasolymar@gmail.com

Bizony a modern kertművelésbe is begyűrűzött az üzlet. A legtöbb helyen kapható növény már az ember által manipulált, gazdasági szempontok alapján. Mérgező anyagok kerülnek a földbe és a levegőbe a “növényvédelem” miatt, felborul az állatvilág egyensúlya stb.

A növények vásárlásakor vegyük figyelembe, hogy lehetőleg itthon őshonos fajtákat válasszunk, mert ezek ismerik a helyi klímát, edzettebbek az itteni kártevőkkel szemben, és hazai termék(!), valószínűleg kevesebb növényvédő szert kell használni hozzájuk, ha egyáltalán kell.

Amennyiben szükséges növényvédő szert, vagy külön tápanyagot használni, törekedjünk arra, hogy ezek természetes anyagok legyenek.

A szerszámok kiválasztásánál – a környezettudatos elvek figyelembevételével – legjobbak az emberi erővel működők, mert ezek nem szennyezik a levegőt és nem zajosak. Az elektromos gépek közül is lehetőleg alacsony fogyasztásút válasszunk és kerüljük a benzines gépeket, mert ezek súlyosan szennyezik a levegőt, a talajt.

Gyűjtsük össze az esővizet és a kertet locsoljuk azzal, a növényeknek is jobbat tesz.

Komposztáljunk! Az átlagos hulladéknak 1/3-a komposztálható. Ezzel is nagy mertékben hozzájárulunk Földünk védelméhez. Személy szerint nagyon szeretek komposztálni, épp most drótoztam össze egyet raklapokból, a nagyobb hézagokat mogyoróvesszővel szőve. 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük