Telefon

+36205188199

E-mail

avivatornasolymar@gmail.com

A környezetbarát takarítási módok nem csak egészségesebbek, de még pénztárca kímélőek is. Az agyonreklámozott takarítószerekkel nem csak az a baj, hogy a drága reklámidők is beépülnek az áraikba, hanem erős vegyszereket tartalmaznak, amik károsítják az élő környezetünket is. Otthonunkban elpusztítják a hasznos baktériumokat is – ugyanúgy, ahogy az antibiotikumok a szervezetünkben -, amik, ha megmaradnának segítenének nekünk a káros baktériumok életterét is csökkenteni. Az agyonfertőtlenített lakásokban felnövő gyerekek is kevésbé lesznek ellenállóak a különböző kórokozókkal szemben. A lefolyóba bekerülő háztartási vegyszerek a folyókba, tavakba jutva- mivel megszűrni teljesen nem tudják – az állatok és növények életét veszélyeztetik, illetve, aki halat eszik, annak is bejut a szervezetébe.

Alapfelszerelés: szódabikarbóna, mosószóda, bórax, ecet, természetes szappan és mosogatószer, citrom, mosódió, meleg víz. Használjunk természetes szappant a tisztálkodáshoz és növényi mosogatószert a mosogatáshoz. A teflon bevonatú edény liszttel dörzsölve tisztítható. Az ecet kiváló ablak- és csempepucoláshoz, vízkőoldó és a gombákat is elpusztítja, de olajos, zsíros csempére mosószódával együtt is jó. A bórax súrolásra és fertőtlenítés is alkalmazható, pl. a radiátorcsövekhez.

A mosódió héjának belseje egy szappanszerű anyag, ami víz hatására oldódik és tisztítja a ruhákat, fehérítéshez lehet hozzá sütőport vagy szódabikarbónát használni, de mosószódával együtt is alkalmazható, és használat után komposztálható. Öblítőszerre nincs szükség, hiszen az ecet ugyanúgy puhítja az anyagot, mégsem lesz ecetszagú a ruha, nem a szintetikus “virágillat”-októl tiszta a ruhanemű. A szódabikarbóna a hűtőszekrény szagtalanítására is kiváló. A mosószódával kiegészítve pedig feleannyi hagyományos mosószerre van szükségünk és sokkal olcsóbb. 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük